niedziela, 8 września 2013

Wejście Smoków

Czasami jest tak, że nie trzeba pokonywać tysiąca kilometrów, ani płacić tysięcy złotych, by poczuć klimat Azji. Czasami wystarczy pojawić się na Polnej 7 w Warszawie, by dostąpić magicznego rytuału herbaty, kiedy to Mistrz wybiera swojego Ucznia - Następcę. To on jest wybranym, by kontynuować linię przekazu i podążać tą samą ścieżką, wytyczoną przez Mistrzów. 

Ceremonia podawania herbaty to podniosła chwila w każdej szkole Wing Tsun Kung Fu. Jest to wyjątkowy moment kiedy Sifu - Nauczyciel dokonuje wyboru swojego następcy, przygotowując napar z zielonej herbaty. Jest to jedyny moment, kiedy role na chwile się odwracają. Kiedy to wyższy stopniem robi ukłon do stopnia niższego. W Wing Tsun dużą rolę odgrywa chińska tradycja, przywiązanie do hierarchii oraz relacje Nauczyciel - Uczeń, Simui/Sifu - Simei/Sihing. 


Taką samą drogą podążał Bruce Lee, ikona Kung Fu, najbardziej znany Uczeń Mistrza Ip Mana. Jego Kung Fu to nie tylko Sztuka Walki, ale także filozofia życia.



Jeśli tęsknisz za Azją każdego dnia, tak jak my i szukasz czegoś więcej niż dalekich podróży z przewodnikiem w ręku oraz setek przeczytanych książek i mnóstwa obejrzanych filmów, poczuj na własnej skórze czym jest Chińska Sztuka Walki. Jej początki sięgają Dynastii z XVIIIw. i mniszki Ng Moi, która jest dowodem na to, że Wing Tsun jest dla wszystkich. To nie siła i mięśnie są najważniejsze, lecz oddanie, technika i filozofia życia. 

Od ponad 5 lat na Polnej 7 w Warszawie, tradycja ta kultywowana jest przez Simui Annę Wolską (3 stopień mistrzowski), która pielęgnuje duchy Ng Moi, Ip Mana oraz Bruce'a Lee.

Obudź w sobie wojownika! Przyjdź na Polną 7, dotknij Azji w Warszawie, poznaj swoje ukryte moce, spotkaj duchy tradycji Wing Tsun.



Marta (10 stopień uczniowski) podróżuje po Azji od 15 lat, trenuje od prawie 3. To właśnie Wing Tsun Kung Fu dało jej siłę, pewność siebie i pozwoliło przetrwać najtrudniejsze ...


ZAPRASZAMY -->  http://www.eewto.pl/

http://www.youtube.com/watch?v=iwVR-LiCQxw


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz